Airbnb verhuur Amsterdam

Je huis verhuren via Airbnb
Hoe werkt het?

Als je in Amsterdam woont dan ontkom je er bijna niet meer aan. Steeds meer bewoners verhuren hun woning tijdens hun vakantie. Op die manier verdienen ze een aardig zakcentje bij. Ook voor de toeristen is het aantrekkelijk; de prijzen liggen vaak wat lager dan voor een hotelovernachting en op via een Airbnb woning manier hebben ze het gevoel dat ze de stad beter beleven. Maar hoe werkt Airbnb verhuur precies?

DE VOORDELEN VAN AIRBNB VERHUUR

Extra inkomsten

Het grootste voordeel van jouw huis via Airbnb verhuren zijn natuurlijk de inkomsten. Het levert je een fijn bedrag op waar je vaak een groot gedeelte van je vakantie mee kunt betalen.

Huis oppas

Bovendien wordt er tijdens je afwezigheid op je huis gepast. Op die manier ziet het bewoond uit voor inbrekers. Ook willen Airbnb gasten vaak wel even jouw post in de gaten houden of jouw planten water geven als je langer weg bent.

Nieuwe mensen

Je komt in contact met mensen uit verschillende culturen. Airbnb gasten zijn vaak open en avontuurlijk en als je zelf je gasten in-checkt dan is het altijd leuk om even een kort praatje met ze te hebben.

Je huis verhuren – wat komt er bij kijken?

Allereerst is het goed om na te gaan of jouw woning in aanmerking komt voor Airbnb verhuur. Niet elke woning is geschikt, er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Voldoe je hieraan? Dan kun je beginnen met de verhuur.

Allereerst meld je je woning aan op Airbnb, dit is gratis. Je vult de specificaties in, schrijft een uitnodigende tekst en plaats mooie foto’s. Als het goed is ontvang je daarna berichten van eventuele gasten. Je gaat nu screenen of deze gasten aan jouw wensen voldoen en afspraken met ze maken, waarschijnlijk vind je binnen enkele dagen tot enkele weken je eerste gasten.

Als je eerste gasten komen, dan is het belangrijk dat jouw huis tip top in orde is; opgeruimd en schoongemaakt. Je ontvangt de gasten, laat ze je huis zien en geeft hen uitleg over bijvoorbeeld de vaatwasser en het internet. Daarna kun jij op vakantie! Het kan zijn dat je gasten tussendoor contact met opnemen omdat ze een vraag hebben.  Na de periode help je gasten weer met uitchecken. Bij thuiskomst is je huis meestal wel netjes, maar is het toch fijn om even een schoonmaak te houden!

 

Wil jij dit liever niet zelf doen? Lees dan verder hoe 2BNB je kan helpen met de verhuur via Airbnb!

 

Hoe kan 2BNB je helpen?

Wij zijn een met onze airbnb service nemen wij al het werk voor jou uit handen! Van begin tot einde staan wij klaar voor jou, jouw gasten en jouw buren. Wij bieden geen losse sleutelservice of schoonmaak aan, maar verzorgen voor jou de complete Airbnb host service:
  • Aanmelden van jouw woning op Airbnb
  • Verzorgen van tekst en professionele foto’s
  • Screenen en selecteren van gasten
  • Gasten inchecken
  • Wij verzorgen het linnengoed
  • Grondige schoonmaak na vertrek gasten en voor jouw thuiskomst
  • 24/7 bereikbaarheid voor jou en jouw gasten
Airbnb huis verhuren

Is het uitbesteden van Airbnb niet heel duur?

Nee eigenlijk niet! Wij rekenen 25% van de huuropbrengsten als kosten. Maar hiervoor krijg je veel terug! Los van het feit dat wij al het geregel voor jou uit handen nemen, zorgen wij er ook voor dat je thuiskomt in een schoon huis! Je hoeft dus niet na je vakantie meteen te gaan poetsen of geld uit te geven aan je eigen schoonmaker. Daar zorgen wij voor.

Bovendien hebben wij ook speciale software waarmee wij de prijzen van verhuur kunnen optimaliseren. Door op allerlei factoren te letten weet deze software precies de juiste prijs te bepalen voor jouw woning en deze ligt gemiddeld 40% hoger dan wanneer jij zelf je woning verhuurt. Op die manier verdien je kosten die je kwijt bent aan het uitbesteden dus heel snel terug!

opgemaakte bedden

gasten verwelkomt

verhuurde nachten

Airbnb woning verhuren
Huis verhuren tijdens vakantie
Huis verhuren Amsterdam
Tijdelijke verhuur vakantie

Mag ik in Amsterdam mijn huis verhuren tijdens mijn vakantie?

Als je je woning in Amsterdam wilt verhuren tijdens je vakantie, dan zijn er een aantal partijen waar je rekening mee moet houden.
  • Gemeente Amsterdam. De gemeente Amsterdam staat toe dat je 60 kalenderdagen per jaar je woning verhuurt. Je mag hierbij je woning aan maximaal vier personen tegelijkertijd verhuren. Bovendien moet je ook toeristenbelasting betalen en inkomstenbelasting.
  • Koop of huurwoning. Je moet de hoofdbewoner van de woning zijn. Bovendien is het een pré als het om een koopwoning gaat. Kijk dan wel even naar je hypotheek of daar nog voorwaardes rondom Airbnb in zijn opgenomen. Sociale huurwoningen zijn sowieso uitgesloten van Airbnb verhuur.
  • De VVE en je buren. Je hebt officieel toestemming nodig van de VVE om je woning te verhuren. Je VVE bestaat bijna altijd uit je direct buren, bespreek het met hen, dat is wel zo netjes!
Er zijn dus een aantal regeltjes waar je je aan moet houden als je woning via Airbnb wilt verhuren. Verdiep je hierin voordat je begint. Kijk onder andere op de website van de Gemeente Amsterdam over vakantieverhuur en op de website van Airbnb. Dit moet je zelf doen, 2BNB is hiervoor niet aansprakelijk. Heb je het eenmaal geregeld? Dan zit je goed en kun je zonder problemen je woning verhuren!

AAN DE SLAG!

Wil jij gaan beginnen met het verhuren van jouw woning? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op en wij komen vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken!