VERANTWOORD VERHUREN MET 2BNB

veelgestelde
vragen

Over het verhuren

Wat voor soort mensen komen er in mijn woning?

Gasten waar jij je prettig bij voelt.

In overleg met jou zullen wij een profiel opstellen van wat je wel en niet wenst te ontvangen. Wij zullen je hierin adviseren.

Zorgt 2BNB voor beddengoed en handdoeken?

Jazeker, 2BNB zorgt voor beddengoed, (dekbedovertrekken, hoeslakens, kussenslopen) en voor handdoeken. Gastendoekjes, handdoekjes en theedoeken verzorgen wij ook.

Hoe moet ik mijn woning achterlaten als ik op vakantie ga?

Netjes, net zoals op de foto’s die we gemaakt hebben! Wij zorgen ervoor dat je woning er (minstens) net zo netjes uit ziet als je weer thuis komt!

Hoeveel dagen kan ik minimaal verhuren via 2BNB?

Vijf aaneengesloten nachten is voor ons het minimum. Zo kunnen wij goede consistente kwaliteit garanderen.

Voor speciale dagen zoals Oudjaar en Koningsdag kunnen aparte afspraken maken.

Hebben jullie ook een sleutelservice?

Ja, 2BNB verzorgt ook de sleutelservice voor jouw Airbnb verhuur. Wij doen dit echter alleen als onderdeel van onze complete Airbnb service en niet los. Hetzelfde geldt voor schoonmaken.

Klant zijn van 2BNB

Waarom moet ik klant worden bij 2BNB?

Klant worden van 2BNB zorgt ervoor dat je meer verdient en meer ontspant. Wij nemen je het werk uit handen en zetten onszelf optimaal in om jouw woning succesvol te verhuren. Bij ons staat verantwoord verhuren centraal. Rekening houden met jou, jouw woning, jouw buren en de stad zijn voor ons het allerbelangrijkste

Wat kost de service van 2BNB?

De service van 2BNB kost 20% exclusief BTW (24,2% incl.) Er zijn aanbieders voor minder, maar met 2BNB verdien je meer vanwege onze prijsoptimalisatie en verhuur je verantwoord.

Hoe kan het dat ik met 2BNB meer verdien dan wanneer ik zelf verhuur?

Wij maken gebruik van price optimising software om de prijs waarvoor wij jouw woning verhuren te bepalen. Prijsoptimalisatie houdt in dat de prijs van jouw woning aan de hand van een aantal factoren zoals de vraag in het seizoen, speciale evenementen in de buurt, aantal verkochte vliegtickets etc. wordt aangepast.

Wanneer betaalt 2BNB uit?

Wij proberen ervoor te zorgen dat je binnen een week na thuiskomt de opbrengsten op je bank hebt staan!

Moet ik toeristenbelasting afdragen?

Dit hoeft niet, Airbnb heeft met de Gemeente Amsterdam afgesproken dat Airbnb de toeristenbelasting direct afdraagt aan de Gemeente. Lekker ontspannen voor jou dus!

Regels en overlast

Mag ik mijn woning wel verhuren?

Wanneer je een eigen woning hebt (geen huurwoning) mag dit zeker. Let op: ook je VVE moet toestemming hebben gegeven (of in ieder geval het niet hebben verboden).

Wat doet 2BNB om overlast te voorkomen?

Allereerst screenen wij de gasten voorafgaand aan hun verblijf. Wij stellen in samenspraak met jou huisregels op. Deze sturen we op aan de gasten voor hun verblijf. In de woning leggen wij de huisregels nog eens uit en deze zijn voor de gasten ook terug te vinden in de housemanual die wij verstrekken. Duidelijkheid zorgt in onze ervaring voor weinig overlast. Daarnaast zijn wij altijd bereikbaar voor jouw buren mocht er toch iets zijn. Wij handelen dan direct.

Wat doen jullie als er iets mis gaat?

Wij zorgen ervoor dat wij bereikbaar zijn. Voor jouw gasten en voor jouw buren.

Mocht er sprake zijn van overlast dan kunnen wij direct handelen.

Moet ik aan mijn buren vertellen dat ik ga verhuren met 2BNB?

Vijf aaneengesloten nachten is voor ons het minimum. Zo kunnen wij goede consistente kwaliteit garanderen.

Voor speciale dagen zoals Oudjaar en Koningsdag kunnen op afspraak worden geregeld.

Ben ik verzekerd?

Je bent verzekerd voor diefstal, vandalisme en aansprakelijkheid via Airbnb tot een bedrag van 800.000 euro. Zaken als kunst, contant geld, cosmetica of huisdieren vallen buiten deze verzekering. Daarnaast kan je inboedel- opstal- en aansprakelijkheidsverzekering doorlopen tijdens de verhuurperiode maar informeer hier altijd naar bij je verzekering.

Wij geloven in verantwoord verhuren. Wij houden met het verhuren rekening met jou, jouw woning, je buren, jouw gasten en met de stad.